Stylophone.se

Om Stylophonen

Stylophonen är ett elektroniskt instrument som skapades av Brian Jarvis 1967. Enkelt beskrivet är en stylophone en minimal syntheziser som styrs med en penna. Varje ton är ansluten till till en oscillator och en resistor. Orginal-stylophonen såldes i hela tre miljoner exemplar, och var mest en leksak.
Det fina med stylophonen är att den är så liten att den ryms i en ficka. Måtten är endast 15,5 cm x 9,5 cm x 3,5 cm och även om det krävs en ganska stor ficka så är det otroligt litet för en synth. Dessutom har en stylophone så bra och karaktäristiskt ljud att den utan problem håller för små soloslingor om du producerar musik. Detta visas inte minst av att många storband som Kraftwerk och David Bowie använt den i sina låtar. David Bowie använde en svart stylophone i sin låt Space Oddity och sedan en vit stylophone i sin Slip Away.

nystylophone

Stylophone återlanserades 2007. 32 år efter orginalutgåvan hade slutat att tillverkas. Den nya versionen är väldigt lik orginalet men har två nya ljud, volymkontroll och en 3,5 mm audioingång så att man kan koppla in en extern ljudkälla och spela till den. Många hävdar att den har lite sämre ljud, men det är en väldigt marginell skillnad.

Stylophone-specifikationer:
# Olika synthljud som Classic, Synth och Bass.
# Du kan spela helt solo eller till MP3-låtar
# Storlek: 15,5 cm x 9,5 cm x 3,5 cm
# En inbyggd högtalare
# Volymkontroll
# Pitch-kontroll för justering av tonhöjden
# Ljudingång för extern ljudkälla.
# Hörlursutgång eller Line-out
# Vibration på/av
# Drivs med 3 AA-batterier. Dessa ingår ej i förpackningen.
Här kan du köpa en Stylophone.

Du kan såklart spela små solon på din stylophone men det går även att vara flera och sätta ihop en hel symfoniorkester, som killarna nedan. De använder den gamla tidens stylophoner från 60 och 70-talet.

Comments are closed.